Vypočuje ho strážny anjel ...

13.02.2011 21:55

Tobyho otec bol policajt, ale obchodoval s podsvetím a neskôr ho vo väzení zabili. Matka-alkoholička neskôr v záchvate zúfalého šialenstva zabila jeho mladších súrodencov aj seba. Toby ušiel do sveta a tam sa z neho vďaka prefíkanosti a hlavne ľahostajnosť voči okolitému svetu stane nájomný vrah známy pod menom Lucky Fox. Odvrátil sa od viery a točí sa vo víre hriechu a vrážd. Až jedného dňa...

Toby práve splnil najnovšiu zákazku a zrazu sa mu zjaví anjel Malachiáš, ktorý mu ponúkne vykúpenie z jeho hriechov. Toby je navonok brutálny a bezohľadný, no podvedome sa modlí za svoju záchranu. A tak prijíma ponuku Malachiáša, ktorý ho vezme do stredovekého Anglicka 13.storočia. Tam dostane v maske dominikánskeho mnícha za úlohu zachrániť jednu nespravodlivo obvinenú židovskú rodinu. Vďaka svojim schopnostiam, aj citu, ktorý v ňom – napriek práci, akou sa živil – nezanikol, sa na tú úlohu dá. Podarí sa mu zachrániť neznámy pár? Ako sa s ním osud zahrá?

Román Čas anjelov je napínavým príbehom o pokore, skromnosti a vnútornej sile, ktorými sa dá poraziť ktokoľvek. Autorkou je Anne Riceová, ktorá sa preslávila bestsellerom Interview s upírom. Jej knihy patria v USA medzi najpredávanejšie (svedčí o tom aj prvý náklad – 250.000 výtlačkov) a svojimi príbehmi ovplyvnila aj gotické hnutie. „Čas anjelov si čitatelia obľúbia a zgustnú si na Riceovej vykreslení historického pozadia románu, ale aj úvahách o záležitostiach viery i srdca,“ píše Publishers Weekly.